Imunizarea în masă, o soluție? Dezvăluirile medicului Valeriu Gheorghiță

După ce în Suedia s-a probat, anul trecut, această modalitate de a se stopa răspândirea excesivă a variantei Omicron și la noi în țară sunt unii medici care susțin această idee.

Părerile sunt împărțite, dar se ignoră faptul că, după aplicarea în Suedia a acestei metode totul a fost un dezastru.

Medicul Valeriu Gheorghiță nu este de acord cu imunizarea în masă în valul 5 – OMICRON. Șeful campaniei de vaccinare respinge propunerile de iesire din pandemie prin expunerea tuturor în fața mutației ultracontagioase de coronavirus.

Medicul a explicat că, prin expunerea voluntară la infectarea în masă cu Omicron, virusul poate produce noi mutații care vin cu alte caracteristici, posibil mai grave pentru oameni.

„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei”, a dezvăluit  Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la un post TV.

„Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a concluzionat șeful CNCAV.

În același timp, Valeriu Gheorghiță a precizat și care sunt deosebirile față de valul 4, cu infectări de maximum 18.000 zilnic, dar și internări care au adus spitalele la suprasaturație.

„Aproape 45% dintre cei raportaţi acum cu infecţie cu SARS-CoV-2 au şi istoric de vaccinare, însă aceştia au un nivel crescut de protecţie în aşa fel încât nu se observă la fel de multe internări ca în anteriorul val al pandemiei”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *