Scandalul în care un polițist a spulberat două fete pe trecerea de pietoni ia amploare. Mesajul unui parlamentar către ministrul de Interne, Lucian Bode

Oamenii sunt consternați de faptul că polițistul care a omorât o fată și a rănit grav o alta pe trecerea de pietoni este, încă, în libertate.

De la producerea tragediei și până în prezent, ministrul de înterne, Lucian Bode, nu a avut nicio reacție publică, cu toate că despre tragedie a aflat atât premierul Nicolae Ciucă și chiar președintele Klaus Iohannis.

„Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, afirmă Nicolae Ciucă în comunicatul de presă.

„I-am cerut ministrului de interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a anunțat premierul.

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu îl ia la rost pe ministru. „A cui pilă este?”, se întreabă retoric Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

„REVOLTĂTOR!

Un individ dement în haine de polițist a omorât o fetiță de 12 ani și a verificat dacă trăiește…cu piciorul

Polițistul ucigaș din culpă a fost introdus în Poliție fără o evaluare psihologică, fără să fi făcut Școala de Poliție. A cui pilă este?

Când lovești un câine, te apleci, nu dai cu piciorul. Când lovești un pui de om îi dai cu piciorul?

Acest dement nu are calitatea de om.

Revoltă e puțin spus ce simt ca tată de fată de 12 ani.

Poliția din România este la pământ, pregătirea polițiștilor este catastrofală. Ministrul de Interne Bode se ascunde după epoleți…

Mi-am adus aminte de ancheta Recorder care arată corupția și incompetența din Poliție. Mizerabili!”, a spus Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Șefii Poliției nu au explicat nici până acum unde se grăbea agentul care nici măcar nu a încercat să frâneze când cele două fete i-au apărut în față pe trecerea de pietoni.

Între timp au început audierile în cazul tragicului accident, iar martorii au făcut și ei, pe parcusul acestor zile, mărturii șocante, după cum dezvăluie Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

„Ancheta se desfășoară pe repede înainte, pentru că s-au făcut mai multe audieri. Eu am participat aseară la prima audiere – a fost audiată acea doamnă care lucra la magazinul din colț și de fapt informațiile că a fost mutată cu bocancul s-au transformat din informații de presă în probe în dosar.

Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat că polițistul a mers la fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare.

Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, a spus avocatul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *