Explozie de cazuri infectate cu varianta Omicron la Iași. Semnal de alarmă către populație

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iași, numărul pacienților infectați cu varianta Omicron a coronavirusului, crește de la o zi la alta într-un ritm alarmant.

Marți, rata de incidență a cazurilor Covid-19 în Iași este de 4.10 cazuri la mia de locuitori / 14 zile.

Relativ la populația municipiului Iași de 387.103 locuitori3, putem estima pe baza ratei de incidență ca în ultimele 14 zile au fost înregistrate in jur de 1.588 cazuri. Aceasta estimare corespunde unei medii de aproximativ 113 cazuri pe zi.

Dr. Florin Roșu, managerul spitalului trage un semnal de alarmă, deoarece, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 care necesită internare crește considerabil de mult, ajungând la 20 de internări pe zi. 

Medicul afirmă că, că toți bolnavii aflați în secțiile Covid, inclusiv în cele de terapie intensivă, sunt persoane nevaccinate împotriva Covid.

„Am constat că timpul de aşteptare la ATI al bolnavilor cu formă medie de boală şi infecţie cu tulpina Omicron este acelaşi ca şi în cazul tulpinei Delta, adică 6-7 zile. Ceea ce face diferenţa este faptul că în cazurile Omicron vorbim de o infecţie a căilor respiratorii superioare, şi nu neapărat ale plămânilor, cum este la Delta. În momentul de faţă, vârsta bolnavilor de la ATI COVID este de la 49 de ani, cel mai tânăr, la 80 de ani cel mai vârstnic. Toţi sunt nevaccinaţi, la fel şi bolnavii aflaţi pe celelalte saloane”, a adăugat dr. Florin Roşu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *