Pastila minune pune capăt pandemiei. Șeful Pfizer a făcut anunțul așteptat de întreaga lume

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că, anul 2022 este ultimul în care statele lumii vor aplica restricții impuse de pandemia de coronavirus.

De asemenea, chiar dacă vaccinurile împotriva coronavirusului vor rămâne necesare, Broula spune că Pfizer scoate pe piață o pastilă foarte eficace pentru stoparea răspândirii acestui virus.

Bourla a acordat un interviu postului francez BFM TV pentru a face public anunțul unui pachet de investiții al companiei farmaceutice în Franța.

Albert Bourla a declarat de asemenea că viața s-ar putea întoarce la normalitate în cursul acestei primăveri, după doi ani de pandemie.

„Vom putea în curând să revenim la viață normală”, a declarat acesta într-un interviu separat acordat cotidianului Le Figaro.

„Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.

Pfizer a anunțat în luna decembrie că pilula sa Paxlovid reduce spitalizările și decesele în rândul persoanelor vulnerabile cu 90%.

Ea a fost autorizată în regim de urgență atât de Agenția Europeană pentru Medicamente, cât și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *