Râsul este interzis în timpul ceremoniilor căsătoriilor civile. Decizie luată într-o țară europeană

Vă vine să credeți sau nu, în Republica Ingușetia din Caucazul de Nord, Rusia, a intrat în vigoare o decizie a autorităților, care ar putea părea cel puțin bizară.

În regiunea Rostov, din sudul Rusiei, râsul este interzis în timpul ceremoniilor civile.

„Da, căsătoria este o ocazie plină de bucurie, dar nu ar trebui să te lași dus de val. Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant în ceremonie – aceasta este o ocazie solemnă, tandră”, potrivit directorului Biroului de registratură al regiunii Rostov.

Noul decret dat de autoritățile din Rostov prevede că ceremoniile căsătoriilor civile ar trebui să aibă loc într-o sală de ceremonii în care să existe obligatoriu steagul și stema Rusiei. În plus, ceremoniile trebuie să aibă loc la o oră și o dată prestabilite și să nu dureze mai mult de 40 de minute.

Conversațiile și exclamațiile zgomotoase sunt interzise în mod explicit, la fel ca purtarea pantofilor și îmbrăcămintei exterioare murdare sau purtarea de genți și rucsacuri mari.

Pe lângă bucuria exprimată în ziua cea mai fericită din viața celor mai mulți oameni au fost interzise și consumul de alcool.

De asemenea, au fost interzise și mâncatul, fumatul, plimbarea prin sala de căsătorii și mutarea pieselor de mobilier sau a aranjamentelor florale în sălile din oficiile de stare civilă. 

Fotografiile, filmarea și muzica sunt permise în continuare.

Legat de sancțiunile ce se pot da pentru nerespectarea acestor reguli, nu există pedepse, însă, în cazuri speciale, extreme, ca întreruperea ceremoniilor din cauza unor persoane care au băut prea mult înainte, se poate ajunge la urmărire penală în cazul acestora.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *