România intră în recesiune? „Sper să avem înțelepciunea să nu mergem în acea direcție”

Fostul premier Florin Cîțu trage un semnal de alarmă și avertizează că România ar putea intra în recesiune, chiar începând din acest an.

Cîțu susține că, acest lucru poate fi evitat, numai cu condiția de a se evita derapajele populiste și să se poată controla explozia scumpirilor.

De asemenea, liderul PNL a afirmat că cel mai mare pericol, în acest moment, este ca valul de scumpiri să dublat de măsuri populiste nesustenabile pe termen lung.

„În mediul economic deja se construieste o situatie dificila. Cresterea preturilor la gaze a dus la antrenarea creșterii altor prețuri, a crescut cheltuiala cu forța de muncă, la o inflație de final de an mai mare decat ne așteptam, nu poate să însemne decât creștere de dobânzi.

Aici este complicat, fără un deficit in scădere, situația României se complică în perioada următoare și stabilitatea economică este pusă în pericol dacă nu se iau măsuri urgente”, a afirmat Cîțu.

Fostul premier și ministru de Finanțe nu exclude riscul de a se ajunge chiar la recesiune. „Depinde de șocuri. Daca inflatia accelereaza rapid si dobanzile cresc rapid, da, se poate acest lucru. Sper să avem înțelepciunea să nu mergem în acea directie”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *