Descoperire înfiorătoare! Riscul de mortalitate poate fi prezis cu o precizie de aproape 100%

Cercetători de la Spitalul Universitar Charite, Berlin, Germania susțin că, au descoperit o metodă prin care se poate prezice care dintre pacienții infectați cu COVID-19 va muri. 

Acesta se poate face printr-un simplu test de sânge care identifică 14 proteine legate de supraviețuire, spun oamenii de știință.

Inteligența artificială folosește nivelurile plasmatice pentru a calcula cu săptămâni înainte, riscul de mortalitate cu o precizie de aproape 100%.

Timpul mediu de la admitere în studiu și până la deces a fost de 28 de zile.

Testul se poate dovedi util și în măsurarea eficacității tratamentelor Covid-19 dezvoltate în viitor, arătând impactul acestora asupra pacienților individuali.

Cercetătorii au analizat nivelurile a 321 de proteine din probe de sânge prelevate în 349 de momente diferite de la 50 de persoane tratate în Germania și Austria.

A fost folosită o metodă de învățare automată pentru a găsi legături între proteinele măsurate și supraviețuirea pacientului.

Prof. Florian Kurth, de la Spitalul Universitar Charite, Berlin, a declarat: „COVID-19 este excepțional de divers, bolanvii pot fi asimptomatici, sau pot avea simptome foarte grave, și se poate ajunge și la deces. Este dificil de estimat riscul individual.”

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *