Despăgubiri de milioane de euro în cazul morții Raisei. Cine plătește?

Accidentul care a avut loc zilele trecute în Capitală, soldat cu moartea unei copile de 13 ani și rănirea gravă a prietenei sale, de 11 ani, de către un polițist, pe trecerea de pietoni, a uimit și indignat o țară întreagă.

După tragicul accident, familiile celor două fete lovite de mașina Poliției cer despăgubiri cumulate, de 7 milioane de euro.

În vreme ce familia Raisei, fetița ucisă, a solicitat 6 milioane de euro, rudele victimei grav rănite, Marina, au cerut despăgubiri de 1 milion de euro. 

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a declarat că s-au solicitat despăgubiri din plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul fetiței. 

„În primul rând să stabilim ceea ce se întâmplă cu acestă sumă de 6 milioane de euro. De ce a fost solicitată pentru că este vorba despre pragul maximal în cazul despăgubirii pe care o poate suporta o asigurare RCA.

În dosarul cauzei nu există nici asigurarea mașinii, nici talonul mașinii şi nici faptul că polițistul ar fi avut sau nu ar fi avut permis de Marea Britanie, lucru care mă îngrijorează în momentul acesta. Cert este că dacă asigurătorul va fi obligat să plătească suma respectivă să vedem ca nu cumva să nu fie chiar asigurătorul care acum este în faliment.

Cert este că vor fi mai multe răspunderi civile. Vorbim despre maşina polițistului care are un RCA, vorbim despre Administraţia Străzilor Municipiului Bucureşti şi, în opinia mea, trebuie să răspundă şi Direcția Generală a Poliţiei Române pentru că se afla în subordine acest poliţist care conducea o autospecială a Poliţiei. Mai mult, polițistul nu are trecut salariul în declarația de avere. (…) “, a spus Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că așteaptă mai multe date referitoare la expertiza autoturismului.

Cum s-a întâmplat tragedia

Accidentul în urma căruia o fetiță a murit și alta a fost grav rănită s-a produs, joi, 13 ianuarie 2022, în jurul orei 13:00, în București, în Sectorul 1. Cele două fetițe treceau pe trecerea de pietoni la momentul respectiv. 

Agentul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetiţa în vârstă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a lucrat în Anglia până în 2016, anterior încadrării sale în Poliţie. Polițistul are 30 de ani și 5 ani de experiență în MAI.

În 2017, C.P. a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *