Furnizorii au la dispoziție cel mult 15 zile pentru recalcularea facturilor de energie electrică și gaze naturale. Este oficial

Ordonanța de urgență care obligă companiile să refacă facturile a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, furnizorii au la dispoziție cel mult 15 zile pentru a reface calculele.

De asemenea, ordonanța prevede că „Debranșarea de la rețea sau sistarea prestării serviciilor în domeniile energie electrică și/sau de gaze naturale corespunzătoare neachitării debitelor restante înregistrate de clienții finali prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. a) nu se poate realiza mai devreme de 90 de zile de la data încetării aplicării schemei de sprijin.”

De asemenea, pe perioada aplicării prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021, cu modificările și completările ulterioare, furnizorii sunt obligați, din oficiu, să refacă facturile greșit întocmite în maximum 15 zile de la data emiterii acestora.

Pentru facturile deja emise, termenul de refacere a acestora este de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

De asemenea, recalcularea se va face fără penalități.

Se suspendă executarea obligației de plată a facturilor în curs de recalculare, până la emiterea noilor facturi cu respectarea dispozițiilor legale prevăzute la art. 1 și 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 259/2021, cu modificările și completările ulterioare.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *