Angajații STB ignoră sentința judecătorească și rămân în grevă. Avertismentul primarului Capitalei Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a afirmat, vineri, la conferința de presă organizată în contextul continuării grevei angajaților STB, că această acțiune este irațională și angajații riscă să fie dați afară.

Nicușor Dan va discuta cu șefii de garaje pentru a înțelege care sunt problemele

„Este o atitudine irațională pe care sincer nu o înțeleg. Astăzi, la ora 12.00, am convocat la sediul PMB pe șefii de autobaze și de depou, 20 de persoane, care pe de-o parte sunt membri în conducerea STB, pe de altă parte mulți dintre ei sunt membri de sindicat. I-am convocat din două motive: unu, vreau să le transmit angajaților STB hotărârea noastră în aplicarea legii și a hotărârii judecătorești. (…) Doi, să înțeleg care sunt acele probleme care trebuie să fie rezolvate. Dar esențial este să respectăm legea în statul român”, a spus Nicușor Dan.

Ultima întâlnire a primarului capitalei cu reprezentanții grevioștilor

„Aceea întâlnire de la ora 12.00 nu este sub nicio formă o negociere. Este o informare către activul STB că nu ne jucăm cu chestiunea, pe de altă parte este o informare a dumnealor către mine asupra anumitor probleme legale.

Acest moment și toată situația pe care o avem este o acțiune total iresponsabilă a unor lideri sindicali. Bineînțeles că sunt probleme în STB, dar ca să rezolvi problemele astea este un cadrul legal, există anumite proceduri.

Alaltăieri, a avut loc o discuție între Consiliul de Administrație al STB și liderii sindicali ai STB, iar sindicaliștii au fost întrebați: ce doriți? Să-l dăm jos pe Criț, directorul general. Există nemulțumiri, dar nu se poate să o faci așa, la ambiție, pentru că viața a sute de mii de oameni este afectată.

Tot ce putem noi să facem sunt gesturi și acțiuni rezonabile, raționale prin care să explicăm din nou și din nou situația în care ne găsim. Nu pot, eu, să răspund pentru un gest irațional. Acțiunea în desfășurare este un gest irațional, care are în spate niște oameni responsabili pentru paralizarea Bucureștiului.”, a spus Nicușor Dan.

este să respectăm legea în statul român”, a mai spus Nicușor Dan.

Greva este susținută de PSD

Nicușor Dan, susține că cei de la PSD ar fi susținătorii liderilor sindicali, care au mobilizat angajații STB la proteste și la întreruperea circulației.

Nicușor Dan le-a cerut celor de la PSD să iasă public și să spună dacă susțin sau nu acest protest.

”Cer PSD să se pronunțe pe una din două opțiuni: fie susține manifestația, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu care a organizat această grevă”, a spus Nicușor Dan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *