Conflictul dintre Rusia și Ucraina se extinde. Serghei Lavrov dă cărțile pe față. România și Bulgaria, noile ținte ale rușilor

Comasarea trupelor armate la granița cu Ucraina alimentează temerile că Moscova ar putea lansa o invazie în orice moment.

Cu toate avertizările venite din partea NATO și SUA, Rusia are desfășurate în acest moment în regiune forțe armate care cuprind peste 127.000 de militari.

Ultimul raport al ministerului ucrainean al Apărării, numește situația ca fiind „dificilă” și transmite că Ucraina crede că Rusia „încearcă să divizeze și să slăbească Uniunea Europeană și NATO”.

Acțiunile Rusiei sunt, de asemenea, „menite să limiteze capacitățile Statelor Unite de a asigura securitatea pe continentul european”, se mai arată în raport.

La conferința conferința de presă anuală a lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, acesta a afirmat că: „Unul dintre fundamentele inițiativei noastre, despre care ați menționat, este formulat în mod deliberat foarte clar și nu permite interpretări ambigue. Vorbim despre retragerea forțelor, echipamentelor și armelor străine și alte demersuri pentru a reveni la configurația din 1997 pe teritoriul țărilor care nu erau membre NATO la data precizată. Acestea includ atât Bulgaria, cât și România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *