Martor la tragedie, ignorant de anchetatori. Tatăl Raisei: „Ei nici nu au avut bunul simț să ne spună că a murit”

Polițistul care a accident mortal o fetiță, pe o trecere de pietoni, în Capitală, le-a trimis părinților acesteia, o scrisoare în care-și exprimă regretul pentru tragedia pe care a provocat-o.

„Durerea pe care v-am pricinuit-o este îmi este de neimaginat și stiu că orice aș spune în aceste momente în fața dumnevoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să-mi cer iertare, știu că nu o voi primi, dar….Îmi exprim regretul profund față de familia dvs, nevoită să treacă prin acest tragic eveniment.

Nu pot să mai fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice!

Știu că nu am cum să vă cer să mă iertați acum, (…) doar atât sper, ca în viitor să nu mă percepeți ca pe un criminal, ci ca pe un om care v-a greșit enorm. Am greșit, am greșit și nu știu ce pot să mai fac!

Aș dori, dacă se poate, să vă trimit un ajutor pentru înmormântare. 

Orice pot să fac, o voi face!

Sincere regrete” a scris polițistul Constantin Popescu.

Reacția tatălui Raisei

„Nu are cu ce să ne ajute el pe noi. De iertat, nu știu dacă pot să spun că l-am iertat. O să-l ierte Dumnezeu. Nu sunt fioros… pe el. Toate la rândul lor. Ar trebui să nu mai poarte haina de polițist. Nu o merită. Să meargă pe șantier, că pe șantier sunt o groază de oameni care au nevoie de el”, a  declarat tatăl Raisei, vineri seară, la un post TV.

În același timp, tatăl Raisei, Iulian Barbu, a anunțat că a mai fost găsit un martor la accidentul mortal. Este vorba de un șofer care se afla în zonă și care avea o cameră de bord pe mașină. Acesta a spus că martorul nu a fost inclus în ancheta începută după tragedie, pentru că nu a fost descoperit de anchetatori. 

„A fost prima mașină, imediat după el (polițist – n.red.), pe care polițistul a pus-o să blocheze drumul. (…) Încă nu am intrat în posesia imaginilor. Trebuie descărcate de pe acea cameră. Ne-a promis că ni le dă.

Nu am avut tăria și puterea să mă ocup, cumnatul a descoperit-o .Auroritatile nu au gasit-o, probabil nici nu o vor gasi, au alte preocupări”, a mai declarat tatăl Raisei.

Iulian Barbu a relatat că el și soția sa nu au mai fost chemați la alte audieri în anchetă.

„Nouă nici măcar nu ne-au spus că Raisa a pierdut lupta… Doar cineva de la SMURD mi a spus că sunt șanse minime. Ei nici nu au avut bunul simț să ne spună că a murit”, a mai declarat tatăl Raisei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *