Miscare surpriză din partea Germaniei în conflictul dintre Rusia și Occident. Anunțul ministrul Apărării, Christine Lambrecht

O eventuală invazie militară a Rusiei în Ucraina alertează întreaga Europă, dar și SUA.

Țările care fac parte din NATO se pregătesc pentru un eventual conflict armat în această parte a Europei și iau de pe acum unele măsuri pentru o contracarare armată.

În acest context, Christine Lambrecht, ministrul Apărării din Germania a afirmat că, țara sa nu va livra armament Ucrainei, deoarece, “Livrările de arme nu ar contribui acum” la dezamorsarea crizei.

Poziția ministrului Arărării este în consens și cu cea a guvernului german, condus de Olaf Scholz.
„Pot înţelege dorinţa de a sprijini Ucraina, şi este exact ceea ce facem deja”, a adăugat oficialul, precizând, în context, că un spital de campanie complet va fi livrat în februarie, „cu instruirea necesară”.

Potrivit ministrului Apărării, pentru Germania, aceast lucru implică un cost total de 5,3 milioane de euro.

„Am furnizat deja aparate de asistenţă respiratorie”, a adăugat ministrul, amintind că Germania tratează „deja în spitale ale Bundeswehr (armata germană) soldaţi ucraineni grav răniţi”.

„Suntem, aşadar, alături de Kiev. Acum trebuie să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a dezamorsa criza”, a rezumat ea.

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat că politica Germaniei este de a nu livra arme letale în zone de conflict.

La rândul său, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a declarat că Germania nu va critica alte state pentru că sunt pregătite să livreze arme Ucrainei.

„Însă nu cred că este realist să credem că astfel de livrări ar putea înclina balanţa militară’, a afirmat ea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *