Mobilizare masivă în toată țara. Minivacanța de Ziua Micii Uniri scoate în stradă zeci de mii de polițiști, jandarmi și pompieri

În perioada 21-24 ianuarie este prima minivacanță din acest an a bugetarilor, iar, așa cum este de așteptat, circulația pe drumurile publice va fi, în multe zone din țară, foarte mare.

Așadar, cu ocazia Zilei Micii Uniri, peste 27.000 de de oameni ai legii vor fi prezenți toată țara pentru a asigura repectarea ordinii publice și măsurile de siguranță. 

Peste 9.000 de poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică.

„În aceste zile, aproximativ 27.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină pentru menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale şi sprijinirea comunităţilor în cazul unor situaţii de urgenţă. Efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate: centre comerciale, pieţe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiţionale, precum şi în staţiunile montane”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi în teren peste 1.500 de poliţişti rutieri cu 250 aparate radar. Misiunile acestora vor fi sprijinite de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care vor asigura supravegherea aeriană a traficului rutier pe cele mai tranzitate rute din ţară.

Înainte de a pleca de acasă, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile de drum și meteorologice.
Mai multe informații privind măsurile preventive în cazul unor situații de risc pot fi vizualizate accesând aplicația DSU și platforma www.fiipregatit.ro.

Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii, vor fi mobilizaţi, zilnic, peste 5.000 de pompieri, care vor acţiona cu peste 1.200 mijloace tehnice specifice.

„La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, la nivelul întregii ţări, activităţile de supraveghere şi control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră”, arată sursa citată.

MAI face apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Cei care tranzitează frontiera naţională în această perioadă au la dispoziţie aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare din fiecare punct de trecere a frontierei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *