Scandal diplomatic la Kiev, Ucraina. Vice-amiralul german Kay-Achim Schönbach a demisionat

Vice-amiralul Kay-Achim Schönbach a demisionat, după ce a făcut declarații care au generat un nou scandal diplomatic la Kiev, Ucraina.

El a spus că preşedintele rus Vladimir Putin merită respect iar Peninsula Crimeea nu va mai aparţine niciodată Ucrainei.

Ulterior, Kay-Achim Schoenbach și-a cerut scuze pentru comentariile sale „nechibzuite”, publicate pe YouTube și difuzate la scară largă în mass-media germană, numindu-le o greșeală.

Comentariile acestuia au venit într-un moment sensibil, deoarece Rusia a adunat zeci de mii de soldați la granițele Ucrainei și sunt în desfășurare eforturi diplomatice pe toate palierele pentru a preveni escaladarea situației într-un război, deși Rusia neagă că plănuiește să invadeze Ucraina.

Ministerul german al apărării a confirmat sâmbătă că şeful marinei Kay-Achim Schönbach a demisionat pe fondul scandalului creat de comentariile sale de vineri.

Vice-amiralul Kay-Achim Schönbach a făcut aceste comentarii în India. În urma lor, ambasadorul Germaniei a fost solicitat de autorităţile ucrainene pentru a da explicaţii, iar Schönbach a încercat să revină asupra lor sâmbătă.

„Ceea ce îşi doreşte cu adevărat este respect”, a spus Schönbach despre Putin.

„Şi, Doamne, să acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Dacă aş fi întrebat, (aş spune că) este uşor să i se acorde respectul pe care îl cere cu adevărat şi pe care, probabil, îl merită”, a mai spus Kay-Achim Schoenbach.

„I-am cerut ministrului apărării Christine Lambrecht să mă elibereze de îndatoririle mele cu efect imediat”, a spus Kay-Achim Schoenbach într-o declaraţie.”Ministrul a acceptat cererea mea”, a adăugat el.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *