Cine se gândea la asta? Băutura care ține coronavirusul departe

Cercetătorii chinezi au făcut o asociere interesantă, în urma a mai multor analize, între virusul care a făcut ravagii în toată lumea și vinul roșu.

Potrivit oamenilor de știință chinezi, persoanele care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contacta virusul.

Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care poate inhiba efectul virușilor precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator.

Băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă.

Băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a lua COVID, indiferent de cât de mult au consumat.

Cifrele din baza de date britanică UK Biobank au fost analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *