Decizia Marii Britanii într-o posibilă invazie a rușilor în Ucraina. „Îi vom sprijinii să se apere singuri”

După ce Germania a decis că, la o eventuală invazie rusească în Ucraina, nu va trimite trupe militare în ajutorul celor din urmă, iată, și Marea Britanie adoptă aceeași poziție.

În legătură cu această situație, vicepremierul britanic Dominic Raab a afirmat că, Regatul Unit va sta „umăr la umăr” cu Ucraina, în fața Rusiei, dar este „extrem de puţin probabil” ca trupele britanice să fie trimise la graniţă.

De asemenea, oficialul englez susține că Marea Britanie și alte națiuni vor înăspri sancțiunile economice și financiare aplicate Moscovei, dacă Rusia va invada Ucraina. 

”Îi vom sprijinii să se apere singuri” a spus Dominic Raab. 

”Dar, de asemenea, pentru comunitatea internațională, pentru aliații NATO din Vest, stăm umăr la umăr, subliniind că vor fi consecințe foarte serioase dacă Rusia face această încercare și invadează Ucraina, instalând un regim marionetă” a mai spus Dominic Raab.

Întrebat dacă Anglia va trimite trupe în Ucraina în cazul unei invazii rusești, Dominic Raab a răspuns că: „Este extrem de puțin probabil că vom face asta, dar ceea ce putem spune este că suntem deja angajați în programe de antrenament care susțin ucrainenii să se apere singuri”. 

Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, spune că vor lupta până la moarte dacă Rusia va încerca să-i invadeze. Și va încerca, spune el, amintind că nu e prima dată. Totuși, subliniază că Ucraina nu are suficiente trupe și speră că ”aliații” îi vor ajuta dacă Rusia îi va invada.

În aceste momente, civilii se antrenează, alături de rezerviștii din Ucraina, în fața amenințării ruse. „Vom lupta până la moarte și, din păcate, mulți oameni din națiunea noastră vor muri” a spus Vadym Prystaiko. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *