Suspiciuni în ancheta morții Raisei. Ce au cerut părinții fetiței ucise anchetatorilor

Mai multe lucruri sunt neclare în cazul morții Raisei, fetița de 11 ani, ucisă de un polițist pe o trecere de pietoni în Capitală.

În urmă cu câteva zile, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat că polițistul mergea către o misiune care nu era urgentă, contrazicându-l astfel pe șeful Poliției Capitalei.

„Efectua o misiune polițienească, la solicitarea structurii de evidența populației. Mai exact, verifica la domiciliu anumite persoane. Am spus foarte clar, nu se afla într-o misiune de urgență”, e declarația ministrului.

De asemenea, polițistul ucigaș a fost audiat de procurori după mai multe refuzuri din partea acestuia, invocând diverse motive.

Și atunci, când, în sfârșit a făcut-o, nu ar fi furnizat informații clare referitoare la activitățile pe care le desfășura în timp ce se afla la volanul autospecialei de poliție.

Ca atare, părinții Raisei, cer ca agentul să fie supus testului poligraf și să le arate procurorilor permisul de conducere. Acesta ar putea fi testat doar dacă își dă acordul.

O astfel de testare, spun ei, ar clarifica lucrurile în cazul în care polițistul a stat pe telefon sau desfășura alte activități în timp ce era de volan. 

Aceștia cer, totodată, ca bărbatul să le arate procurorilor documentelor sale și ale autospecialei. Aceste cereri vin în contextul în care, la 7 zile de la accident, polișistul a dat primele declarații în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și a spus că nu a fost atent la trecerea de pietoni, că și-a dat seama că a lovit a lovit fetele de 11 ani abia după ce s-a întâmplat acest lucru, că circula cu viteză, însă nu-și mai amintește ce viteză avea. Mai mult, omul legii a recunoscut că nu se afla în misiune însă a folosit semnalele luminoase pentru a fi observat. 

Declarațiile vin după ce bărbatul a fost chemat de două ori la audieri însă a refuzat pe motiv că fie nu avea avocat, fie nu îi permitea starea emoțională.

El este cercetat acum, pe de o parte, pentru ucidere din culpă, în cazul fetiței ucise și, pe de altă parte, pentru vătămare corporală din culpă, în cazul fetiței rănite. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *