Alertă alimentară! Pulpe de pui infestate cu Salmonella la un mare lanț de magazine

Pulpele de pui infestate cu Salmonella enteritidis au fost depistate la Metro Cash & Carry România.

Inspactorii ANSVSA au constatat, în urma controalelor efectuate, că o mare cantitate de pulpe de pui cu spate a fost distribuită la 12 magazine aparținând lanțului de magazine Metro Cash & Carry România.

„Vă informăm că Metro Cash & Carry România a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: prezența Salmonella enteritidis”, transmite ANSVSA.

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate. Producător SUPERDROB SA, Cod de bare: 5903368004770, Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022.”

Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până la data 04.02.2022. Aceștia vor primi înapoi contravaloarea produselor.    

Menționăm, că în luna noiembrie 2021, inspectorii ANSVSA au mai găsit, tot la Metro Cash & Carry România, același sortiment de carne, pulpe de pui cu spate, infestat tot cu Salmonella.

 În acest caz, ANSVSA a retras carnea care nu a fost încă vândută şi a aplicat mai multe amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecărui magazin care nu a notificat la timp autorităţile despre această problemă şi nici nu a retras de la vânzare întreaga cantitate.

Atunci, peste 100 de tone de carne contaminată cu Salmonella au fost găsite în mai multe magazine din ţara noastră. Carnea a fost retrasă de la vânzare.

Lucian Ionescu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *