Mai rămâne sau nu valabil certificatul verde după 1 februarie? Alexandru Rafila așteaptă decizia UE

Mai sunt doar câteva zile și, încă, nu se știe dacă expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel.

La 1 februarie 2022 expiră decizia Comisiei Europene, din 21 decembrie 2021, în care se precizează că, certificatul verde este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană, nu și în interiorul țării.

Despre acest lucru, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că, așteaptă decizia UE pentru a știi dacă și în România se va menține valabilitatea vaccinării cu două sau trei doze.

„Nu am luat încă o decizie, dar e foarte probabil să nu modificăm condițiile interne, cel puțin pentru moment, în ceea ce privește acest certificat. Adică vaccinarea va rămâne valabilă. El oricum are o valabilitate în momentul de față, care este înscrisă pe certificat, până la data de 30 iunie 2022.

Sigur că lucrurile acestea le vor reevalua când vom trece de acest val pandemic și o să vedem dacă și la nivelul UE nu se va reveni în ceea ce privește utilitatea sau modul de utilizare a acestui certificat, valabilitatea lui și vaccinarea cu două sau cu trei doze, după caz”, a declarat Alexandru Rafila.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *