Un miliard de euro pentru programul Casa Verde Fotovoltaice. Ministrul Mediului, Tanczos Barna cere sprijinul autorităților locale

Programul Casa Verde Fotovoltaice va debuta în luna aprilie 2022, iar finanțarea pentru trei ani de zile este de un milliard de euro.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna afirmă că pentru dezvoltarea acestui program este nevoie de un parteneriat cu cu autoritățile publice locale.

„Putem aloca mult mai mulți bani pentru acest program. Vom porni ediția 2022 sper ca undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro (5 miliarde de lei) pentru acest program, pe trei ani, dar ne trebuie o capacitate de implementare mult mai mare”, a spus Tanczos.

Acesta a propus administrațiilor locale să implementeze, împreună cu Ministerul Mediului, un program de fotovoltaice pentru cetățean.

„Speră să găsim o soluție administrativă, legală, ca să mergem împreună, pentru că, altfel, este imposibil pentru o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de mii de dosare. Eu m-aș concentra în prima jumătate a anului pe fotovoltaice, unde impactul este imediat pentru consummator și poate reduce factura de current electric prin instalarea de panouri. Putem veni cu programul de a instala pe sute de mii de case panouri fotovoltaice”, a spus Tanczos.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *