Criminalul din Ucraina a fost prins. Momentul cutremurător al atacului. VIDEO

Ministrul de interne Denis Monastirski a anunțat că, soldatul care a împușcat mai mulți camarazi, dintre care cinci au murit, a fost prins.

Momentele atacului, care s-a produs la ora 4:30 dimineața, au fost surprinse pe camerele de luat vederi  și suprind cum criminalul pândește la o ușă, înainte de a deschide focul asupra camarazilor săi, la o distanță scurtă.

The soldier, born in 2001, went on the run armed with a Kalashnikov but he has since been captured

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2022/01/27/1169934514257415544/640x360_MP4_1169934514257415544.mp4

Atacatorul se numește Artem Riabciuk, în vârstă de 21 de ani a afirmat îm momentul în care a fost prins că va suporta „cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege”. Monastirski a precizat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga toate împrejurările care ar fi putut conduce la crimă. Viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei.

„În primul rând va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa” sa, a spus Geraşcenko. Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.

Cine sunt cei omorâți de soldat

Medicii încă se luptă pentru a salva viețile celor cinci persoane rănite, a spus poliția. Cei care au murit sunt locotenentul principal Oleksandr Buganov, 34 de ani, militarul superior Artyom Levkivskyi, 21 de ani, sergentul junior Oleksandr Drăgan, 24 de ani, soldatul superior Leonid Chernik, 19 ani, și soldatul superior și gardianul civil Vera Lebydinets, 35 de ani.

Răniții sunt: Denis Namestnik, 19 ani, Vladislav Gulida, 22 de ani, Igor Semenchenko, 24 de ani, Zhanna Sharova, 22 de ani și Yevgen Machula, 20 de ani.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris atacul ca fiind „îngrozitor” și a transmis condoleanțe prietenilor și familiei victimelor.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *