Măsuri de urgență ale Ambasadei SUA din Kiev. Cetățenii americani trebuie să părăsească imediat Ucraina

După ce familiile și o parte din angajații Ambasadei SUA de la Kiev au primit ordin să se întoarcă în țară, acum toți cetățenii americani sunt sfătuiți să părăsească imediat Ucraina.

Într-un comunicat al diplomației SUA se precizează că, Rusia va invada Ucraina pe la mijlocul lunii februarie, iar pentru protecția cetățenilor americani aceștia sunt sfătuiți să se întoarcă imediat în țară.

În acest context, adjunctul secretarului de stat al SUA Wendy Sherman a spus: „Situația de securitate din Ucraina continuă să fie imprevizibilă din cauza amenințării sporite a acțiunii militare ruse și se poate deteriora fără preaviz”.

Cetățenii americani care doresc să plece din Ucraina au în prezent mai multe opțiuni prin zboruri comerciale din toate aeroporturile internaționale ucrainene.

Ambasada rămâne deschisă și poate procesa pașapoartele SUA și rapoartele consulare ale nașterii în străinătate și poate oferi, de asemenea, împrumuturi de repatriere cetățenilor americani care nu își pot permite în acest moment să cumpere un bilet comercial către Statele Unite.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *