Comportament revoltător și jigniri „ca la ușa cortului” la un spital din Sibiu. „Nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară!”

Un caz revoltător a avut loc la Spitalul Clinic Județean Sibiu, unde medicul Emilia Sorina Fiat are cabinet.

Aceasta a fost deranjată și și-a ieșit din minți, deoarece, fiica unui pacient al medicului a avut „tupeul”   să o întrebe de starea de sănătate a tatălui său.

Vizibil deranjată de femeia „îndrăzneață”, doctorița s-a adresat cu un limbaj ca la ușa cortului.

Pentru că reprezentantul unității medicale nu ar fi fost la primul astfel de comportament, femeia a decis să înregistreze convorbirea.

„Ce vrei tu nesimțito, ordinară, da` ce, eu i-am dat boală la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ție rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”, este o parte din adresarea de care a avut parte o femeie al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Dialogul poate fi ascultat aici: https://www.facebook.com/facebook/videos/10153231379946729/

Înregistrarea a apărut pe pagina de Facebook a lui Marian Răduinea, fost agent de poliție.

„Daca ascultați această înregistrare, o să aveți un șoc!

Un medic cardiolog de la Spitalul Județean Sibiu jignește și umilește în cel mai urât mod cu putință o femeie care este nemulțumită de modul în care a fost tratat tatăl său în timpul cât a fost internat pe secția de Cardiologie.

Aceasta este doar una dintre discuții, există și alta, din care reies posibile fapte penale și disciplinare, care va fi depusă zilele următoare la instituțiile competente să le soluționeze.

Poate se va sesiza cineva și mai repede, cine știe!”, a scris Răduinea la această postare.

Reacția Spitalului Clinic Județean Sibiu

Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu, acolo unde activează doctorul Fiat, se delimitează total de limbajul folosit de aceasta și susține că ”acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”

„Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtatã într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă.

Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesionalā va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient.

Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, este reacția a conducerii Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Rămâne de văzut dacă reacția nedemnă a medicului va fi sau nu sancționată de către conducerea spitalului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *