Coșmarul unei adolescente de 15 ani. Un bărbat și-a abuzat și traficat propria fiică

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au reținut, vineri, pentru 24 de ore două persoane, fiind acuzate de exploatare sexuală a unei minore.

Potrivit DIICOT este vorba despre o un bărbat și complicele acestuia, care au exploatat sexual și au sechestrat o adolescentă, în vârstă de 15 ani, din Covasna.

Victima este chiar fata unuia dintre bărbații reținuți și a a fost supusă la violenţă fizică şi psihică în perioada 2019-2021.

„În cauză, s-a reţinut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpaţi şi-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpaţi în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani.

Fapta a fost săvârşită prin constrângere, inducere în eroare şi abuzând de poziţia sa de autoritate asupra minorei şi de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educaţie, dezvoltare fizică şi psihică şi situaţiei de dependenţă în care se afla.

Ceilalţi doi inculpaţi au lovit-o, au lipsit-o de libertate şi au exploatat-o sexual şi prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ţinută în stare de aservire şi lipsire de libertate prin folosirea violenţei fizice şi psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpaţi au beneficiat de sprijinul inculpatului care şi-a traficat copilul”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În cauză, DIICOT a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor implicați și sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată şi trafic de minori.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de ceilalţi doi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Covasna, Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc şi Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Secuiesc, criminaliştilor din cadrul IPJ Covasna, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Covasna şi jandarmilor din cadrul IJJ Covasna.

Minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală, fiind preluată de DGASPC pentru îngrijire.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *