Va fi război în Ucraina? Reacția serviciului de spionaj al Pentagonului

Serviciile de spionaj de la Pentagon susțin că este iminentă invazia Rusiei în Ucraina.

Liderii de vârf ai Pentagonului se bazează când afirmă acest lucru că, Rusia are suficiente trupe și echipamente la granițele Ucrainei pentru a invada întreaga țară.

„Președintele Vladimir Putin a pregătit trupele și echipamentele militare necesare pentru a invada întreaga Ucraina”, au declarat vineri liderii Pentagonului, în timp ce înalți oficiali ai Departamentului Apărării au avertizat că un conflict tensionat conduce Statele Unite, aliații săi NATO și Rusia pe un teritoriu neexplorat.

Rusia a adunat peste 100.000 de militari la granițele Ucrainei, au declarat oficialii, confirmând pentru prima dată ceea ce serviciile de informații au descris timp de mai multe săptămâni. Aceste trupe, au spus oficialii Pentagonului, au capacitatea de a se deplasa în toată Ucraina, cu mult dincolo de regiunile de graniță.

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin al III-lea a explicat că o gamă largă de armament rusesc, artilerie și rachete asamblate sunt la granița cu Ucraina, despre care a spus că „depășesc cu mult ceea ce am vedea de obicei în exerciții”. Generalul Mark A. Milley, președintele șefilor de stat major comun, a fost mai direct: „Cred că va trebui să ne întoarcem destul de mult în zilele Războiului Rece pentru a vedea ceva de această amploare”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *