Care este cel mai mare risc pentru Ucraina. Ce le-a cerut occidentalilor, președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că principalul risc pentru ţara sa îl reprezintă “destabilizarea din interior”.

Afirmația vine în contextul în care s-a creat o stare de panică generată de o eventuală invazie rusească în țara.

În acest context, șeful statului ucrainean a solicitat occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu Rusia, deoarece, acest lucru ar duce la o „destabilizare din interior”.

„Nu avem nevoie de această panică”, pentru că „trebuie să stabilizăm economia” ţării, a subliniat Zelenski într-o conferinţă de presă pentru media străine.

„Probabilitatea unui atac (rus) există, nu a dispărut şi nu a fost mai puţin gravă în 2021″, dar „nu vedem o escaladare superioară celei care exista” anul trecut, a asigurat el.

În schimb, dacă ne luăm după media internaţionale şi „chiar după şefi de stat respectaţi”, s-ar putea crede „că suntem deja în război” în toată ţara, „că sunt trupe care avansează pe şosele. Dar nu este cazul”, a insistat Zelenski.

“Cât costă această panică pentru Ucraina?”, a punctat şeful statului.

„Cel mai mare risc pentru Ucraina” este „destabilizarea situaţiei din interiorul ţării”, mai curând decât ameninţarea unei invazii ruse, a mai adăugat preşedintele ucrainean. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *