Se mai fac nunți în România? Ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Românii care doresc să organizeze nunți în anul 2022, vor trebui să aștepte deciziile Guvernului, mai ales că, în perioada următoare se preconizează o creștere alarmantă a numărului de infectări cu varianta Omicron.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila spune că aceste tipuri de evenimente se pot relua începând cu luna mai, precizând că este posibil să fie păstrate anumite măsuri de siguranţă.

„Am avut multe întâlniri, în ultima perioadă, cu reprezentanţi din multe domenii, fie că discutăm de HoReCa, organizatorii de evenimente. Cred că în luna martie vom putea să avem o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar încât să existe predictibilitate. Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu o măsură pe care o luăm de azi pe mâine.

Cred că în luna martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim un program. Cred că din luna mai aceste evenimente se pot relua. Probabil, cu anumite limitări.

Nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă, care înseamnă o oarecare distanţare sau, în cadrul unor evenimente publice, utilizarea măştii”, a spus Alexandru Rafila.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *