Zece membri ai organizaţiei ilegale Frăţia Musulmană au fost condamnați la moarte

O instanţă din Egipt a condamnat la moarte zece membri ai organizaţiei ilegale Frăţia Musulmană.

Potrivit magistraților egipteni, condamnații formaseră un grup numit “Brigăzile din Helwan” (oraş de la sud de Cairo – n. red.) și urmau să atace obiective din cadrul poliţiei. Condamnările mai trebuie ratificate de Marele Muftiu al ţării

Nu se precizează identităţile condamnaţilor, nici dacă ei şi-au recunoscut sau nu vinovăţia.

Ceea ce se cunoaște cu certitudine, este vorba despre un complot extins în vederea unor atacuri asupra poliţiei din regiunea capitalei, cu scopul de a răsturna regimul.

Egiptul a declanşat împotriva Frăţiei Musulmane una din cele mai ample represiuni din istoria modernă, după ce armata l-a răsturnat de la putere, în 2013, pe preşedintele islamist Mohamed Mursi, primul şef de stat egiptean ales în mod liber, însă contestat ulterior prin manifestaţii de stradă.

Actualul guvern de la Cairo consideră Frăţia organizaţie teroristă, deşi gruparea afirmă de multă vreme că doreşte schimbări paşnice.

Există un precedent

Anul trecut, un paznic al ambasadei, Ahmed Ali, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat după ce a fost acuzat că face parte dintr-o grupare islamistă teroristă. El ar fi comandantul grupării militante, Brigăzile Helwan, şi ar fi participat la 13 atacuri, inclusiv bombardarea şi incendierea unui tribunal din oraşul Helwan, în regiunea Cairo.

La nici o zi de la arestarea angajatului Ambasadei o maşină capcană, condusă de un terorist sinucigaş, a explodat în apropiere de Templul Karnak, un obiectiv turistic major din zona complexului Luxor, sudul Egiptului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *