Potop în Germania. Avertizare pentru vânt cu forţă de uragan

O furtună a lovit nordul şi estul Germaniei în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar rafalele de vânt puternice au afectat zeci de mii de locuințe.

La Beelitz, în apropiere de Berlin, un bărbat de 58 de ani a fost lovit mortal sâmbătă seară de un panou electoral purtat de vânt.

La Bremen un arbore a căzut peste un trecător, rănindu-l grav, potrivit pompierilor.

În landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nord-est), un motociclist a fost rănit grav când a lovit un copac căzut pe şosea. În total, zece vehicule au intrat în coliziune cu crengi sau arbori căzuţi în regiunea Neubrandenburg, a precizat poliţia duminică.

Traficul feroviar de lungă distanţă a fost parţial întrerupt sâmbătă seară în mai multe regiuni din nord şi din est, în special între Hamburg, Berlin şi Bremen, şi a rămas perturbat duminică din cauza în special a căderilor de arbori sau de crengi pe calea ferată.

Serviciile meteorologice au avertizat duminică că sunt aşteptate rafale de vânt violente în aceste regiuni, precum şi în sudul Germaniei.

Numeroase maşini staţionate au fost de asemenea afectate de căderi de arbori.  La Berlin, pompierii au cerut populaţiei să rămâne în interior, în condiţiile în care de sâmbătă seară în capitală suflă un vânt violent.

Celebra piaţă de peşte din Hamburg a fost inundată, deoarece nivelul apei din râul Elba, care se varsă în Marea Nordului, a crescut cu 5,2 metri peste nivelul normal.

Serviciul meteorologic german a emis o avertizare pentru vânt cu forţă de uragan în nord, care ar putea atinge viteze de aproape 100 de kilometri pe oră.

Pompierii din Hamburg au răspuns la 450 de apeluri de urgenţă în noaptea dintre sâmbătă spre duminică. Copacii căzuţi, care blocaseră căile ferate şi drumurile, au fost curăţaţi, iar doi bărbaţi au fost salvaţi după ce o barcă a rămas blocată sub un pod din nordul oraşului, au anunţat serviciile de urgenţă într-un comunicat.

Radioul public german NDR a declarat că mai multe comunităţi din apropierea oraşului Wismar, la est de Hamburg, au suferit pene de curent.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a fost nevoit să suspende mai multe linii în nord.  Inundaţiile îi îngrijorează pe germani mai ales după ce, în luna iulie a anului trecut, apele au omorât aproximativ 170 de persoane ce locuiau în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia. Mii de case şi zeci de poduri au fost distruse de intemperii, mai bine de 40.000 de persoane fiind grav afectate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *