Spotify, intoxicat de dezinformări despre COVID-19. Măsuri radicale! Noi reguli de utilizare

Spotify , numărul unu mondial al industriei de streaming musical își modifică radical politica de utilizare a platformei, după ce a primit numeroase reclamații despre avalanșa de informații împotriva COVID-19.

Pentru combaterea dezinformării, gigantul suedez de streaming musical va introduce link-uri în toate podcasturile sale despre COVID-19, care îi vor ghida pe utilizatori către informaţii concrete şi din surse ştiinţifice, a anunţat directorul general şi fondatorul Spotify, Daniel Ek.

„Pe baza feedback-ului pe care l-am primit în ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii larg acceptate oferite de comunităţile medicale şi ştiinţifice”, a declarat miliardarul suedez într-un comunicat.

„Acest nou efort de combatere a dezinformării va fi lansat în ţările din întreaga lume în zilele următoare. Din câte ştim, aceste sfaturi asupra conţinutului sunt o premieră pentru o platformă importantă de podcast”, a mai spus el.

Spotify şi-a anunţat, de asemenea, duminică regulile de utilizare şi a precizat că “testează modalităţi” de a semnala mai bine creatorilor de podcast “ce este acceptabil”, fără a menţiona în mod deschis sancţiuni.

Acest anunţ vine în urma unei controverse iniţiate de cântăreţul Neil Young, care a anunţat săptămâna trecută că îşi retrage muzica de pe această platformă de streaming după ce a acuzat compania că promovează dezinformările despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al popularului şi controversatului prezentator Joe Rogan.

Joe Rogan, al cărui contract semnat anul trecut cu Spotify a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea anti-COVID-19 în rândul tinerilor şi că a promovat utilizarea unui tratament neautorizat, cu Ivermectină, împotriva noului coronavirus.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *