Concedieri în sistemul de sănătate. „Legea nu s-a schimbat”

Angajaţii sanitari din sectorul public vor fi concediați dacă nu se vaccinează împotriva coronavirusului până la 31 martie.

Afirmația aparține Ministrul Sănătății din Grecia, Thanos Plevris.

„Cei care au speranțe că pe 31 martie vom ridica suspendarea, astfel încât persoanele nevaccinate să se întoarcă, acest lucru nu se va întâmpla”, a precizat Thanos Plevris.

Potrivit ministrului Sănătății acei asistenți medicali care nu și-au finalizat vaccinarea, adică cei care nu au făcut cele două doze, rămân suspendați până la 31 martie și până atunci va exista o amenajare completă. 

„Elementul cheie al vaccinării este să fi finalizat vaccinarea, prima și a doua doză. Legea nu s-a schimbat, așa că, în acest moment, cei care nu au făcut rapel nu sunt suspendați. În general, până atunci, va exista o voință clară și o legislație clară cu privire la ceea ce trebuie făcut de acum încolo”, a spus el.

După cum a precizat Plevris, poziția și recomandarea Ministerului Sănătății este că “cei care nu s-au vaccinat începând cu 31 martie nu vor mai putea să-și ofere serviciile în cadrul SNS”.

Thanos Plevris a mai spus că “cei care nu au făcut a treia tranșă pe 7 februarie, certificatul lor nu este valabil pentru activitatea socială. Certificatul de vaccinare este combinat cu mobilitatea și noi l-am combinat cu aspecte ale vieții sociale”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *