Filmul care ar declanșa războiul în Ucraina. „Avem dovezi”

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a afirmat, joi seară, că are dovezi în legătură cu un eventual atac armat al rușilor împotriva Ucrainei.

Oficialul american susține că, serviciile secrete din Rusia pregătesc un film de propagandă care ar înfățișa un presupus atac al soldaților ucraineni asupra trupelor ruse pentru a justifica invadarea Ucrainei.

În acest film se prezintă explozii false, actori care joacă rolurile unor soldați ruși uciși – totul pentru a justifica un atac asupra Ucrainei.

Oficialii guvernamentali americani au declarat pentru CNN că actorii au fost deja recrutați pentru a juca în acest film. De asemenea, echipamentul militar utilizat în filmul fake ar urma să fie de proveniență ucraineană.

„Credem că Rusia ar putea produce o înregistrare video de propagandă foarte violentă, care ar arăta cadavre şi persoane care joacă rolul de persoane îndoliate, precum şi imagini cu locuri distruse cu echipamente militare ucrainene sau occidentale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în cadrul unei conferinţe de presă.

Rusia are mobilizați, în prezent, în jur de 130.000 de militari la granițele Ucrainei, potrivit estimărilor făcute de experții occidentali. Militarii, tancurile și artileria grea au încercuit practic granițele Ucrainei la nord, est și sud.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *