Prima țară europeană care impune vaccinarea anti-COVID obligatorie. Legea a intrat în vigoare

Număsul foarte mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus au determinat autoritățile austriece să aplice măsuri foarte severe.

Așa că, începând cu data de 5 februarie 2022, a intrat în vigoare legea prin care vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru toată populația.
„Alexander Van der Bellen a promulgat astăzi la prânz legea federală privind obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19″, a anunţat biroul de presă al preşedintelui austriac într-un comunicat.

Legea a fost publicată imediat în Monitorul Oficial şi “va deveni efectivă sâmbătă”, a precizat un purtător de cuvânt de la Ministerul austriac al Sănătăţii.

Textul de lege a fost adoptat de Parlamentul Austriei pe 20 ianuarie cu o largă majoritate, doar reprezentanţii extremei drepte votând împotrivă.
Legea vaccinării obligatorii prevede că, toţi rezidenţii austrieci cu vârsta peste 18 ani din această ţară să se vaccineze. Excepție de la această lege fac femeile însărcinate, persoanele care au contractat noul coronavirus cu mai puţin de 180 de zile în urmă şi persoanele ce pot fi scutite de la vaccinare din motive medicale.

Controalele privind respectarea acestei legi vor începe însă abia la jumătatea lunii martie: amenzi vor putea fi aplicate, pentru sume ce variază de la 600 la 3.000 de euro, însă ele vor fi anulate dacă persoana vizată se vaccinează în două săptămâni.
 Ministrul Sănătăţii, Wolfgang Muckstein, susține că vaccinarea obligatorie vizează protejarea populaţiei împotriva “noilor valuri” şi “lupta contra noilor variante” ce ar putea să apară în lunile următoare.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *