Teribiliștii de pe șosele vor fi aspru sancționați. Ultimele modificări ale Codului Rutier

Codul Rutier va fi modificat, când va intra în vigoare măsura prin care teribiliștii de pe șosele vor risca să rămână pietoni.

Măsura prevede că, șoferii care fac “drifturi” sau demarează agresiv pe drumurile publice vor primi amenzi usturătoare şi riscă să se aleagă cu permisul suspendat.

„Presupunem că toți sunteți impresionați la maximum de cei care conduc și accelează repetat motorul. Și să nu uităm de adevăratul spectacol oferit de cei pe două roți, care, din când în când, decid să rămână doar cu una pe sol. Ce putem să vă spunem… un adevărat show! NOT!”, a scris Poliția Română, pe Facebook.

Astfel, șoferii riscă „amenzi de la 580 de lei, până la 725 de lei și pauza regulamentară de 30 de zile”.

De asemenea, dacă „spectacolul oferit” se soldează cu un accident, „amenda se încadrează între 870 lei și 1.160 de lei”, iar permisul se poate reține până la 60 de zile.

„Schimbarea se face treptat și pornește de la noi, oamenii! Respectă legea, respectă-i pe cei din jurul tău!”, mai transmite Poliția Română.

Ordonanţa de Urgență a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice a intrat în vigoare în 1 februarie. 

Cresc şi sancțiunile pentru cei care circulă nejustificat pe banda de urgență a autostrăzii. Amenda de 580 de lei, până acum, va fi de 2.900 de lei, iar cele 3 puncte de penalizare se vor înlocui cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Șoferii care vor întoarce pe contrasens sau care merg pe contrasens vor rămâne fără permisul de conducere pentru 120 de zile. În cazul celor care nu respectă regulile pentru trecerea la nivel cu calea ferată, sancțiunea de suspendare a permisului va crește de la 90 de zile la 120 de zile.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *