Incendii devastatoare în Prahova. Zeci de hectare au fost mistuite de flăcări

În numai câteva zile, zeci de hectare de teren din mai multe localități prahovene au ars ca o torță din cauza vegetației uscate care a luat foc.

Ultimul incendiu a avut loc, sâmbătă, în satul Pantazi, comuna Valea Călugărească,  suprafaţa afectată este de aproximativ 40-50 de hectare, iar focul a distrus şi două panouri fotovoltaice.

Din cauza vântului focul s-a extins cu repeziciune, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a trimis la faţa locului două autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea focului.

Un alt incendiu a avut loc vineri după-amiază și în comuna prehoveană Vadu Săpat unce au fost afectate circa 90 de hectare de teren, inclusiv o plantaţie de cătină şi una de nuci.

Ulterior, un incendiu similar a izbucnit în cartierul Seciu din oraşul Boldeşti Scăieni, tot în Prahova, unde din cauza vântului care a bătut cu putere, flăcările s-au apropiat periculos de mult de o zonă de extracție a țițeiului.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, alte şase hectare de teren au ars în comuna Puchenii Mari. Focul a ajuns şi la litiera pădurii, însă a fost stins înainte de a afecta copacii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *