O informație falsă putea să apridă fitilul războiului. „Orice scânteie este periculoasă”

Un articol cu titlul „Rusia invadează Ucraina”, a apărut vineri pe site-ul Bloomberg, care are milioane de vizitatori zilnic.

Informaţia eronată a rămas online aproximativ jumătate de oră, iar reacția Kremlinului a apărut imediat.

Utilizatorii de internet care au vrut să afle mai multe şi au dat click pe titlul de pe Bloomberg nu au reuşit să citească vreun articol, apărându-le pe ecran o eroare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că eroarea nu a fost “o provocare”, însă această situaţie arată cât de periculoase sunt tensiunile “declanşate de declaraţii agresive” de la Washington şi din capitalele europene.

După această gravă eroare, Bloomberg a explicat că titlul, scris dinainte în eventualitatea unei invazii, a fost publicat din greşeală.

“Pregătim titluri pentru multe scenarii şi unul dintre acestea a fost publicat din greşeală în jurul orei 4 PM, astăzi, pe site-ul nostru. Regretăm profund eroarea. Titlul a fost scos de pe site şi acum cercetăm cauza erorii”, a precizat vineri un reprezentant al site-ului.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat situaţia, considerând că o astfel de eroare poate să fie extreme de periculoasă.

„Nu cred că a fost o provocare, nu este cazul să exagerăm”, a spus el, precizând că Bloomberg a prezentat scuze.

„Însă situaţia arată clar cât de periculoase sunt astfel de tensiuni, care au fost declanşate de declaraţii zilnice agresive pe care le tot auzim de la Washington, din capitalele europene şi de la Londra, pentru că aceste declaraţii, desfăşurarea de trupe lângă graniţele noastre şi activităţile zilnice pentru dotarea Ucrainei cu arme au dus la aceste tensiuni şi orice scânteie este periculoasă”, a explicat Peskov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *