Poliția Română trage semnalul de alarmă. „Mesaje înșelătoare de pe reţele sociale”. Mulți români au picat în plasa infractorilor

În ultima perioadă infractorii au început să trimită mesaje prin care cer accesarea unor link-uri corupte.

Această metodă de înșelătorie a început să se răspândească din ce în ce mai mult în toată țara.

Poliţia Română avertizează cetăţenii să nu se lase pradă mesajelor care pot fi înșelătoare.

Iată un exemplu.

„Sunt din Moldova, sunt pe moarte în spital și caut un român“

„Bună seara tuturor

Ma numesc V(… ) T(…) și sunt din Moldova. În prezent sunt grav bolnav și sunt internat într-un spital din China pentru tratamentul și operația mea medicală. Sufăr de o boală care este cancerul pulmonar și gâtul meu este mereu uscat. Eu și soțul meu ne-am mutat în Franța în 1987. Soțul meu este român din București. A murit azi acum 7 ani.

Ne iubim foarte mult și asta m-a afectat și nu m-am recăsătorit niciodată. Nu am fost destul de norocoși să avem copii în viața noastră. Avem o firmă de import de bumbac în Franța tocmai în orașul Landes. Am o sumă de 130000 EUR în contul meu bancar din Franța. Caut un român căruia să-i ofer această sumă pentru a mă ajuta să cinstesc memoria soțului meu înainte de moarte pentru că zilele mele sunt acum numărate pe acest pământ. Acest lucru mi-a fost confirmat de marii medici. Îmi cer scuze dacă povestea mea îți atinge inima, dar tot ceea ce face Dumnezeu este bine.

+22(….) Contactează-mă prin WhatsApp dacă vrei să mă ajuți să-mi îndeplinesc dorința în țara soțului meu înainte de moartea mea.

https://wa(…) De asemenea, puteți face clic pe acest link pentru a accesa direct WhatsApp-ul meu.

Să ai frică de Dumnezeu. Mulțumesc”.

Așa sună unul dintre mesajele cel mai des răspândite în mediul online, prin intermediul aplicației WhatsApp.

„Nu vă lăsați înșelați de mesaje similare!

Citiți foarte atent orice mesaj pe care îl primiți și nu accesați linkuri care vă sunt necunoscute.

Mai mult, reamintiți copiilor, bunicilor sau oricăror cunoștințe care pot fi vulnerabile în fața acestor înșelăciuni să sporească atenția în mediul online.

Un simplu click poate produce daune. Vă rugăm să distribuiți acest mesaj”, spune Poliţia Română pe pagina sa de socializare. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *