Ce i-a promis Vladimir Putin lui Aleksandr Lukaşenko. „Dacă a promis, să o facă!”

Vladimir Soloviov, unul dintre jurnaliștii de casă ai Kremlinului a dat publicității un interviu acordat de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, care a spus că liderul rus Vladimir Putin i-a promis să-i acorde rang de colonel în armata rusă în schimbul loialității sale.

 „Putin este colonel şi mi-a promis că mă va face şi pe mine colonel, dar nu a făcut-o încă. Am grad de locotenent colonel. Nu-mi pot agăţa singur steaua de generalisim sau de general”, a spus Lukaşenko în interviul difuzat de canalul de YouTube Soloviov Live, din care au fost preluate fragmente de postul public al televiziunii ruse Rossia-1.

“Dacă a promis, să o facă!”, a adăugat președintele Belarusului. Argumentul că “doi colonei s-ar afla atunci în fruntea Rusiei şi Belarus”, nu l-a descurajat pe liderul belarus: ”Îi vom acorda apoi gradul de general lui Putin!”, a spus el.

Când jurnalistul remarcă faptul că este dificil pentru preşedintele unui stat independent să fie ofiţer în armata altei ţări, Lukaşenko îi răspunde: “E problema mea, nu a dumitale!”

Este cunoscut faptul că președintele din Belarus are o relație specială cu Vladimir Putin căruia i-a promis, la rândul său, să-l însoţească chiar într-o campanie militară în Ucraina dacă este necesar.

De asemenea, servilismul lui Aleksandr Lukaşenko  a mers până acolo, încât ar fi promis lui Vladimir Putin unirea Belarusului cu Rusia.

În prezent, Rusia a mobilizat în Belarus trupe şi echipamente pentru exerciţii comune, amplificând temerile privind o posibilă invazie în Ucraina, un scenariu negat de Moscova.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *