Florin Cîțu pune piciorul în prag și dă ultimatum social-democraților. „Trebuie să se decidă dacă merg mai departe sau nu”

Președintele PNL, Florin Cîțu a dat, marți, o declarație de presă, în care a transmis un mesaj tranșant social-democraților, cărora le-a spus că trebuie să decidă „dacă vor să meargă mai departe sau nu”.

Afirmația a fost făcută în contextul în care relațiie de coabitare în cadrul coaliției de guvernare sunt tot mai tensionate.

„Trebuie să fim transparenți și onești cu ce vrem să facem în viitor, cum vom funcționa. Mai mult despre asta au fost discuțiile (de luni, cu premierul Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu  – n.r.). PNL nu trebuie să fie mereu  blamat și acuzat că vrea să rupă Coaliția. Până la urmă cei care au venit în această Coalitie sunt social-democrații și ei trebuie să se decidă dacă merg mai departe sau nu.

Pentru mine trebuie să fie o lămurire. PNL nu poate să fie mereu partidul care închide ochii. Trebuie să vedem dacă PSD vrea să continuăm coaliția și să încetăm cu aceste practici”, a afirmat Cîțu. 

Ședința coaliției care trebuia să aibă loc marți, a fost amânată pentru o dată ulterioară, deoarece, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila (UDMR) a anunțat că este infectat cu noul coronavirus.

„S-a amânat pentru zilele următoare. Nu este nicio problemă”, a spus Florin Cîțu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *