Un bărbat și-a decapitat soția. Ce a urmat, a fost cutremurător

Întreaga țară a fost îngrozită, după ce au apărut imagini pe Internet, în care, un bărbat s-a plimbat pe stradă cu capul tinerei sale soţii pe care tocmai o decapitase.

Mona Heidari, în vârstă de 17 ani, a fost ucisă duminică de soțul ei şi cumnatul său la Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, în sud-vestul ţării Iranului pentru că acesta o bănuia de adulter.

După ce a comis crima, bărbatul s-a plimbat pe stradă cu capul tinerei sale soţii pe care tocmai o decapitase.

Videoul cu soţul mergând pe stradă surâzător şi cu capul victimei sale în mână a apărut pentru scurt timp pe internet în Iran, bulversând întreaga ţară.

Luni, cei doi bărbaţi au fost arestaţi “în urma unui raid în ascunzătoarea lor”, a anunţat poliţia locală, citată de agenţia oficială de presă IRNA.

“O fiinţă umană a fost decapitată, capul i-a fost arătat pe stradă, iar criminalul era mândru. Cum putem să acceptăm o astfel de tragedie? Trebuie să acţionăm pentru a opri crimele împotriva femeilor”, a scris cotidianul reformator Sazandegi.

“Mona a fost victima unei ignoranţe devastatoare, suntem cu toţii responsabili de această crimă”, şi-a exprimat la rândul său indignarea cineasta feministă Tahmineh Milani, într-o postare pe Instagram.

Reacţionând la această dramă, mai mulţi activişti pentru drepturile omului au cerut autorităţilor să reformeze legea privind protecţia femeilor împotriva violenţei conjugale şi să crească vârsta minimă de căsătorie pentru fete, stabilită în prezent la 13 ani.

Conform media locale, victima nu avea decât 12 ani când s-a căsătorit, iar în momentul în care a fost ucisă avea un fiu de trei ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *