Mai multe nave ale Forțelor Navale Ruse se îndreaptă spre Marea Neagră

Zeci de nave de luptă și auxiliare, precum și peste 10.000 de militari ruși vor participa la manevre ale Forțelor Navale Ruse în luna aceasta, în apele Mării Negre.

Marți, Ministerul rus al Apărării, a anunțat că, șase nave mari de desant din cadrul Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord se deplasează din Marea Mediterană către Marea Neagră, pentru participarea la exerciții navale.

„Un detașament de nave mari de desant aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse a început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor. Navele efectuează transferul planificat din Marea Mediterană în Marea Neagră, unde vor participa la o serie de exerciții navale”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

“În prezent, navele Korolev, Minsk și Kaliningrad ale Flotei din Marea Baltică se află în Strâmtoarea Dardanele. Navele de desant Petr Morgunov, Gheorghi Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak ale Flotei de Nord vor trece prin strâmtorile de la Marea Neagră în orele următoare”, au precizat reprezentanții ministerului.

Pe 04 februarie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că navele mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică au intrat în portul Tartus din Siria, unde se află un punct de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De asemenea, crucișătorul Mareșal Ustinov, fregata Amiral Kasatonov și distrugătorul Viceamiral Kulakov au tranzitat deja Strâmtoarea Gibraltar și au intrat în Marea Mediterană.

La începutul lunii februarie, în Marea Mediterană a intrat și un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific. Prin Canalul Suez au trecut crucișătorul Varyag, distrugătorul Amiral Tributs și petrolierul Boris Butoma.

Activități de pregătire pentru luptă sunt planificate în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Okhotsk, nord-estul Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *