Unde fugim în caz de război? Lista adăposturilor de protecție civilă din toată țara

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut public lista adăposturilor de protecție civilă în cazul unui război cu atacuri aeriene în România.

Conform documentului, este de vorba de 4358 de astfel de spații, care i-ar putea găzdui pe oameni în caz de atac aerian asupra țăprii noastre.

Protecţia prin adăpostire a populaţiei se asigură în adăposturi construite din timp de pace în subsolul clădirilor, în galerii edilitare şi de termoficare, în tuneluri tehnologice etc.

În mod evident, nu toate orașele au parte de astfel de adăposturi, în timp ce mediul rural pare a fi unul condamnat de-a dreptul.

Vestea bună este că fiecare județ în parte deține astfel de adăposturi. Din păcate multe dintre aceste spații au devenit între timp beciuri pentru murături, damigenele cu vin sau alte asemenea „nimicuri” gospodărești.

Așa cum era de așteptat nu există loc pentru toată lumea. Adăposturile au o capacitate insuficientă și prea puțini oameni știu cu exactitate unde se află acestea.

Câte adăposturi sunt în București

Cel mai mare oraș al țării stă și cel mai bine din acest punct de vedere. Bucureștiul pare a fi asigurat cu adăposturi aproape în fiecare cartier în parte. Vorbim despre 1171 de refugii în caz de atac asupra Capitalei și nu numai.

Lista completă a adăposturilor din toată țara și datele de localizare, potrivit IGSU, poate fi consultată AICI.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *