Europa revine la o viață normală. Mai multe state ridică restricțiile treptat

Începând din această săptămână mai multe state europene reduc sau elimină complet restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Astfel, după ce Marea Britanie a renunțat aproape integral la restricții, în Italia, masca sanitară nu va mai fi obligatorie pe stradă de vineri.

De asemenea, în Suedia nu se va mai lucra de acasă, iar Polonia micșorează perioada de izolare.

Și Spania renunță la masca obligatorie în exterior. Măsura intră în vigoare de joi, în condițiile în care rata contaminării s-a redus constant.

Practic, a ajuns la jumătate, 2.000 de cazuri la suta de mii de locuitori, față de începutul lunii ianuarie.

Isabel Rodriguez, purtător de cuvânt al guvernului: “Obligativitatea purtării măştii în exterior s-a încheiat. Joi, când decretul regal va intra în vigoare, vom putea ieşi fără mască. Este regula generală. Acest lucru a fost posibil datorită responsabilităţii tuturor celor care s-au vaccinat şi au respectat regulile de protecţie.”

Până la sfârșitul lunii, premierul Boris Johnson va elimina izolarea obligatorie, iar Polonia va reduce perioada de la 10 zile la 7, măsură care va intra în vigoare la 15 februarie.

Suedia a decis să ridice restricțiile pentru străinii veniți din țările nordice, Uniunea Europeană sau Zona Europeană Economică. De asemenea, guvernul de la Stockholm elimină obligativitatea muncii de acasă. Mai multe landuri germane intenționează să ridice restricțiile, în ciuda creșterii contaminării.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *