Joe Biden îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească Ucraina. „Ar trebui să plece ACUM”

Preşedintele american, Joe Biden, consideră că este iminentă o invazie a rușilor în Ucraina și ca atare cetăţenii americani trebuie să părăsească imediat această țară.

Potrivit Administrației de la Casa Albă situaţia ar putea „scăpa rapid de sub control”, în pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni.

„Lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a avertizat preşedintele american. În legătură cu posibilitatea de a trimite soldaţi pe teren în Ucraina, Joe Biden a spus că nu va face acest lucru nici măcar pentru a evacua americani.

Potrivit liderului american, acest lucru ar putea declanşa “un război mondial”.

„Când americanii şi ruşii încep să tragă unii în alţii, suntem într-o lume foarte diferită”, a spus liderul de la Casa Albă.

„Cetăţenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden referindu-se la armata rusă.

Kremlinul este acuzat că pregăteşte o nouă operaţiune militară împotriva Ucrainei, după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Acuzaţii respinse de Rusia, care susţine că vrea doar să-şi asigure securitatea în faţa ostilităţii Kievului şi NATO.

Serviciile americane de informaţii estimează că Rusia îşi intensifică pregătirile pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei şi că are deja 70% din dispozitivul necesar pentru o astfel de operaţiune, potrivit unor responsabili americani.

Moscova a desfăşurat deja 120.000 de soldaţi la frontierele Ucrainei şi ar putea dispune de suficiente capacităţi pentru a lansa o ofensivă în două săptămâni.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *