Exerciții militare comune ale Forțelor Aeriene din SUA și România. Misiuni de Poliție Aeriană Întărită

Începând de vineri, timp de aproximativ două săptămâni, vor fi executate misiuni de antrenament în comun ale Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) și aeronavele F-16 Fighting Falcon din cadrul Forţelor Aeriene Române.

USAFE este compus dintr-un detașament care cuprinde aproximativ 150 de militari şi opt aeronave F-16 Fighting Falcon.

 Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, și misiuni de Poliție Aeriană Întărită, împreună cu aeronave românești și cu cele ale detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie 2021.

 Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

 Aeronavele americane au sosit vineri în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 – 17 februarie, încă 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe).

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *