Peste 100 de polițiști și jandarmi anchetați pentru fraude cu vouchere de vacanţă. Pentru ei legea este opțională?

Peste 100 de angajaţi ai unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj într-un dosar penal privind fraude cu vouchere de vacanţă.

De asemenea, alţi 86 de jandarmi sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj pentru infracţiuni similare.

Toți sunt cercetaţi într-un dosar penal de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu decontarea unor servicii turistice.

„În cauză sunt cercetaţi în calitate de suspecţi 118 angajaţi MAI şi o societate comercială din domeniul turismului împreună cu angajaţii săi. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, atât în forma autoratului, cât şi a complicităţii”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Alexandru Vaida Voevod” Cluj a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că 34 de angajaţi ai instituţiei sunt cercetaţi în acest dosar penal.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, vă confirmăm că 34 de angajaţi din cadrul unităţii noastre sunt parte într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice, conform prevederilor OUG 90/2017 pivind privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Conducerea unităţii a pus la dispoziţie toate datele solicitate, în vederea clarificării situaţiei de fapt şi deservirii intereselor justiţiei. Menţionăm că nu tolerăm comportamente sau acţiuni care aduc atingere demnităţii militare şi că în plan intern, a fost recuperat integral prejudiciul de la personalul implicat”, se arată în comunicat.

De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca a transmis că în dosar sunt cercetaţi şi 52 de angajaţi ai unităţii.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, vă confirmăm faptul că 52 de angajaţi ai unităţii noastre sunt parte într-un dosar aflat în instrumentarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice, conform prevederilor OUG 90/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Conducerea unităţii a pus la dispoziţie toate datele solicitate, în vederea clarificării situaţiei de fapt şi deservirii intereselor justiţiei. Menţionăm că nu tolerăm comportamente sau acţiuni care aduc atingere demnităţii militare şi că în plan intern, la momentul de faţă, prejudiciul a fost recuperat integral”, a anunţat Gruparea de Jandarmi Mobilă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *