Primarul pedofil este cercetat de procurorii DIICOT. Informații cutremurătoare din anchetă

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan este cap de afiș într-un dosar, în care procurorii DIICOT l-au acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.

Victima este o minoră, în vârstă de numai 13 ani.

Potrivit anchetatorilor, în luna iunie 2021, primarul fusese lăsat în stare de libertate, după mai multe cercetări în acelaşi dosar. 

„La data de 11.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală desfășoară activități într-o cauză vizând un număr de 5 suspecți cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017-2018, suspecții au traficat și exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.

În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Sectorului 2 – Serviciul Investigații Criminale, Poliția Ilfov – Serviciul Investigații Criminale, B.C.C.O. București – S.C.C.O. Ilfov și jandarmilor din cadrul B.S.I.J. – Brigada Speciala de Intervenție ” Vlad Țepeș”.

În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT vineri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *