Dinamo Kiev nu se mai întoarce în Ucraina! Ce le-a promis Mircea Lucescu jucătorilor

Stagiul de pregătire efectuat de Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu (76 de ani) în Antalya, a fost prelungit.

Campioana Ucrainei se teme să revină în țară, din cauza situației tensionate de la granița cu Rusia. 

Deși recent s-a vehiculat că ar urma să fie înlocuit pe banca tehnică de către Andriy Shevchenko (45 de ani), antrenorul român își continuă stagiul de pregătire cu fotbaliștii.

În mod normal, în Antalya, Mircea Lucescu și echipa de fotbal trebuia să stea până la data de 13 februarie.

După ce, vineri, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden (79 de ani) a anunțat că Rusia ar urma să invadeze Ucraina, începând chiar cu Kiev, antrenorul a fost pus într-o situație dificilă. 

Lucescu a luat decizia să se amâne revenirea în țară a echipei de fotbal. Mai mult, el le-a spus elevilor săi și celor din staff-ul tehnic că, pentru moment, nu se vor întoarce în Ucraina și le-a permis să își cheme familiile sau persoanele apropiate alături de ei.

Decizia este una temporară, întrucât situația de la granița Ucrainei este foarte incertă, iar în acest moment nu se știe exact dacă Rusia chiar va invada sau nu Kievul. 

Mircea Lucescu a fost ales antrenorul anului 2021 în Ucraina. Titlul i-a fost acordat de către Asociaţia Antrenorilor din Ucraina.

În sezonul 2021-2022, Dinamo Kiev a câştigat campionatul şi Cupa Ucrainei

Criza ucraineană influențează și situația transferurilor. Clubul își dorea să întărească lotul cu mai mulți jucători, printre care și un brazilian de 21 de ani de la Sao Paulo, Rodrigo Nestor, însă pentru moment orice mutare a fost suspendată.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *