Viktor Orban simte dezastrul. Fidesz pierde teren în fața Opoziției. Măsuri cu iz de disperare

Guvernul condus de premierul Viktor Orban, se pare că, are zilele numărate, iar alegerile din 3 aprilie bat la ușă.

Situația din țară nu este deloc bună, confruntându-se cu o creștere a prețurilor, care ar putea duce inflația la cel mai ridicat nivel din 2008.

Pentru a se evita un dezastru, guvernul lui Orban a impus în februarie restricții la  prețurile alimentelor de bază, extinzând plafoanele deja instituite pentru prețul energiei, al combustibilului și al împrumuturilor ipotecare.

„Plafonarea prețurilor a funcționat, prin urmare o prelungim pentru încă trei luni”, a declarat Orban.

Acest lucru înseamnă că o regulă care limitează prețurile cu amănuntul ale carburanților la 480 de forinți (1,53 dolari) pe litru, care trebuia să expire săptămâna viitoare, va rămâne în vigoare până la 15 mai.

Din punct de vedere politic, Viktor Orban primește o lovitură grea, în contextul în care, liderul opoziției, Peter Marki-Zay, a declarat pe Facebook că alianța celor șase partide a strâns suficiente semnături pentru a prezenta candidați în toate cele 106 circumscripții electorale.

Pentru prima dată de când a preluat puterea în 2010, Orban și partidul său naționalist de guvernământ, Fidesz, se vor confrunta la urne cu un front unit al partidelor de opoziție.

În pofida controlului prețurilor, prețurile de consum din Ungaria au crescut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii aproape 15 ani, iar inflația de bază a crescut vertiginos, determinând analiștii să majoreze previziunile și semnalând necesitatea unor noi majorări ale ratelor dobânzii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *